Чому голандська цибуля-сівок дуже популярна?

По-перше, озима цибуля-сівок не стрілкує. Голандський посівний матеріал проходить спеціальну термічну обробку, яка пригнічує ріст майбутніх квітконосів.

По-друге, цибуля-сіянка з Нідерланд менш хворіє. Цибулинки дезінфікують у спеціальних розчинах. Такий захід підвищує стійкість висаджених рослин до поширених хвороб цибулі.

По-третє, голандські сорти цибулі добре зберігаються аж до нового врожаю.

До висадки в грунт цибулю-сівок потрібно тримати у сухому вигляді. Найкраще її зберігати в перфорованих ящиках у приміщеннях з гарною вентиляцією. Дуже важливо дотримуватися низької вологості при зберіганні. Вологість стимулює утворення коренів, які послаблюють цибулинки та висихають. Зазвичай, цибулю-сівок зберігають при температурі 8-10 °С.

Озимі сорти цибулі найкраще висаджувати у другій-третій декаді жовтня, коли температура повітря стійко триматиметься біля +5 °С. Це найбільш оптимальний період для укорінення цибулин.

Цибуля досить легко переносить пониження температур, але краще, щоб цибулинки до входження в зиму не встигли прорости.


Найбільш популярні сорти цибулі-саджанки від голандських фірм BROER (Радар, Штуттгартен, Центуріон, Ред Барон) та TOP Оnionsets (Шекспір, Голіат, Штутті).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутка до верху